Logo Imagine
Inspiratieplatform
Imagine
Neem contact met ons op


 • Nieuws
 • Nooit meer wat vergeten: MyWepp Guide ……

Nooit meer wat vergeten: MyWepp Guide ……

Nooit meer wat vergeten: MyWepp Guide ……

MyWepp biedt een handige beeld-agenda, geheugensteuntjes, alarmering, locatiebepaling, hulp op afstand ….. in 1 horloge!

Kies maar hoe je het liefste herinnerd wil worden aan wat je moet doen: Het horloge trilt, laat een foto zien, laat een piep horen, vertelt(!) je precies wat je moet doen? Dat kan allemaal, zelfs allemaal tegelijk! Of hou het simpel: alleen een piep en een foto.
En ook mogelijk (met een simkaart erin): - Heb je hulp nodig? Druk op de rode knop en je horloge belt automatisch een professional of mantelzorger voor assistentie. - Weet je niet precies waar je bent en hoe je thuiskomt? Druk op de knop, het horloge laat aan een vertrouwd iemand weten waar je bent, zodat die meteen kan helpen.

Voordelen:

- Veilig en betrouwbaar, 100% NL,
- Werkt via WiFi, 3G en offline,
- Maakt/houdt de gebruiker zelfstandiger,
- Minder begeleiding nodig,
- Minder fouten en misverstanden,
- Optie: Locatie doorgeven/dwaaldetectie (GPS),
- Optie: Hulp op afstand,
- Optie: Medicatiebegeleiding,
- Niet alleen nuttig, maar ook leuk: foto’s, berichten.

Reacties

 • Even een nuance naar aanleiding van onze test-ervaringen met MyWepp:

   

  Het is zeker een mooi product en het is leuk om te zien dat de ontwikkelingen gewoon doorgaan. Een groot verschil met het oude 'beeldhorloge'. Er zitten tal van opties op, zoals een 'time-timer', bladerfunctie, het uitspreken van de afspraak, etc. Locatiebepaling en de ja/nee knop zijn handig, mits de cliënt dat aankan.

  Maar dan toch even wat kritiekpuntjes:

  - 'veilig en betrouwbaar': het zijn onbekende merk aziatische smartphonewatches (of wristphones). Dat betekend dat de hardware niet altijd even goed is en de levertijden enorm kunnen varieren. Brevidius levert ook geen enkele support op de hardware.

  - 'werkt via wifi, 3G en offline', maar natuurlijk niet de locatiebepaling, hulp op afstand en het updaten van je agenda.

  - 'minder fouten en misverstanden', de software is nog in ontwikkeling en wij zijn regelmatig op fouten gestuit, waardoor er misverstanden tussen cliënt en begeleider onstond.

  - 'foto's, berichten': het scherm van het horloge is veel te klein om berichten goed op te kunnen lezen.

   

  Wat ik overigens mis in dit verhaal, is dat MyWepp Guide (het horloge) onderdeel is van een groter systeem. Cliënten kunnen hun 'pictoagenda' ook via de PC of tablet oproepen. Het werkt ook samen met een digitaal planbord of gangscherm. En een zeer belangrijk puntje om niet te vergeten: de batterij houdt het net iets meer dan een dag uit!

   

  Bart Rijgersberg 12 Dec 2016

 • Hoi Bart,

  Super een reactie als deze, zo krijgen we een beter beeld van de praktijk ervaringen.

  Inderdaad zijn we hier ook bezig met het hele systeem erachter. Maar ik wilde dit ook eens apart belichten. Omdat het voor veel mensen juist ook een lostaand iets moet zijn.

   

  groet joost

  Joost van Vlierden 16 Dec 2016

Reacties worden niet direct zichtbaar. Een reactie dient relevant te zijn en conform algemene fatsoensnormen.